ua en ru

У Дніпропетровській обл. СБУ викрила мережу незаконного обігу зброї

У Дніпропетровській обл. СБУ викрила мережу незаконного обігу зброї Фото: СБУ

Протиправні оборудки здійснювалися, зокрема, зі зброєю, вивезеною з району проведення АТО

У Дніпропетровській обл. співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили мережу незаконного обігу зброї. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Служби безпеки України.

"Служба безпеки України припинила протиправну діяльність трьох мешканців Дніпропетровської області, які налагодили мережу незаконного обігу вогнепальної зброї та інших засобів ураження. Протиправні оборудки здійснювалися, зокрема, зі зброєю, вивезеною з району проведення АТО, та навіть зі зброєю часів Другої світової війни. Ділки продавали її не лише в Дніпропетровській області, а знаходили клієнтів через Інтернет і в інших регіонах України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, під час обшуків у помешканнях та за місцем роботи зловмисників співробітники СБУ вилучили шість РПГ, тринадцять гранат (Ф-1 та РГД-5), чотирнадцять запалів ручних гранат, три тротилові шашки загальною вагою 600 г, чотири пістолети, дві рушниці Мосіна, п'ять автоматів, майже чотири з половиною тисячі патронів різного калібру, два пристрої для безшумного ведення вогню, а також підроблені паспорти громадян України.

Зазначається, що наразі розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Правоохоронці перевіряють також ймовірну причетність зловмисників до скоєння інших протиправних дій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Донецькій обл. СБУ викрила схованку з гранатометами та боєприпасами.