ua en ru

У Дніпропетровській обл. почали будувати фортифікаційні споруди

У Дніпропетровській обл. почали будувати фортифікаційні споруди Фото: Валентин Резніченко

Планують побудувати 49 фортифікаційних споруд

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко розповів про плани і заходи щодо підвищення обороноздатності регіону, які він вважає пріоритетом №1 своєї діяльності. Про це він повідомив під час своєї першої прес - конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"По-перше, в Дніпропетровську базується штаб оперативного командування "Південь". На жаль, російська агресія триває. Наша область будує найбільшу кількість фортифікаційних споруд. Всього їх буде 49. 23 з них - це перша лінія оборони. На ці цілі буде виділено 120 млн гривень, поки отримали 39 млн", - заявив Резніченко.

Він запевнив, що буде вимагати проведення прозорої переговорної процедури по забезпеченню будівництва цих споруд.

Також, за словами глави ДнепрОГА, всі силовики приведені в підвищену готовність у зв'язку з наближенням травневих свят. Наприклад, для забезпечення правопорядку в Дніпропетровську будуть залучатися додаткові підрозділи батальйону "Дніпро-1", Нацгвардії і СБУ. У Кривому Розі - спецпідрозділ "Грифон", батальйон "Кривбас".

Також стало відомо, що губернатор візьме участь у заходах 8 і 9 травня. "Всім ветеранам - низький уклін за їх подвиг", - зазначив Резніченко.

Він підкреслив, що вважає необхідним припинення діяльності "всіх незаконних формувань, які носять камуфляжну форму і озброєні".