ua en ru

"Дніпро" програв фінал Ліги Європи "Севільї"

"Дніпро" програв фінал Ліги Європи "Севільї" Фото: "Дніпро" програв

Дніпряни програли свій перший фінал

У Варшаві на "Національному стадіоні" між дніпропетровським "Дніпром" та іспанською "Севільєю" був розіграний фінал Ліги Європи. Перемогу здобув іспанський клуб.

Дніпро - Севілья 2:3
Гол:
Калініч, 9, Ротань, 44 - Криховяк, 28, Бакка, 31, 73
Дніпро: Бойко, Федецький, Дуглас, Чеберячко, Матос, Ротань, Канкава (Шахов, 86), Федорчук (Безус, 68), Коноплянка, Матеус, Калініч (Селезньов, 78)
Севілья: Ріко, Тремулінас, Каррісу, Колодзейчак, Крыховяк, Рейес (Коке, 58), Банега (Іборра, 89), Витоло, Відаль, Мбіа, Бакка (Гамейро, 82)

Гра очікувано почалася з володіння м'ячем "Севільї". І від такого початку було дуже несподівано, коли "Дніпро" забив. Нікола Калініч головою відправив м'яч на Матеуса, той навісив у центр штрафного, звідки хорват знову головою пробив у ворота. "Севілья" посилила тиск і була винагороджена. Спочатку Криховяк після розіграшу кутового зумів відправити м'яч у сітку, а потім Бакка вивалився на побачення з Бойком, якого обіграв і точно пробив по порожніх воротах.

"Дніпро" почав більше атакувати і буквально перед фінальним свистком заробив штрафний. До м'яча підійшов Руслан Ротань і точним ударом пробив над стінкою. Чого-чого, а чотирьох голів у першому таймі ніхто не очікував.

Другий тайм вийшов більш обережним. "Севілья" менше атакувала, з-за чого "Дніпро" міг більше часу проводити в атаці. Але досвід іспанцем зіграв свою роль і нестримний Карлос Бакка знову скористався помилкою захисників і пробив повз Бойка.

"Дніпро" намагався врятувати гру, але "Севілья" зібрано оборонялася. А в кінці гри трапився неприємний епізод, коли Матеус знепритомнів, і його довелося виносити з поля. А "Дніпру" довелося догравати матч удесятьох.

У будь-якому випадку, "Дніпро" намагався зробити той максимум, на що здатний. І за це кожен український уболівальник дякую від усього серця. "Дніпро" сезону 2014-2015 залишиться справжніми "Воїнами Світла", яким для великої перемоги не вдалося зробити останній крок.