ua en ru

У Дніпропетровську на хабарі затримали керівника податкової інспекції

У Дніпропетровську на хабарі затримали керівника податкової інспекції Фото: у Дніпропетровську на хабарі затримали керівника податкової інспекції

За даним фактом відкрито кримінальне провадження

У Дніпропетровську на хабарі затримали начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб державної податкової інспекції Красногвардійського району міста. Про це повідомляє прес-служба департаменту протидії злочинності у сфері економіки МВС України.

Зазначається, що за 20 тисяч гривень чоловік не перешкоджав здійснювати підприємницьку діяльність з продажу підакцизної групи товару.

"8 вересня 2015 року працівниками управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в Дніпропетровській області внаслідок проведення розшукових дій, посадовця було затримано під час отримання від приватного підприємця обумовленої суми хабара",- йдеться в повідомленні.

За даним фактом прокуратурою Дніпропетровської області відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Вирішується питання щодо затримання правопорушника у порядку ст. 208 КПК України та повідомлення йому про підозру.

Нагадаємо, суд у Києві заарештував хабарника з ГФС і призначив заставу в 3 млн грн.