ua en ru

Дніпропетровська область вперше стала лідером в Україні за обсягом реалізації промпродукції, - ДніпроОДА

Дніпропетровська область вперше за роки незалежності України вийшла на обсяг реалізації промислової продукції у 69 млрд грн, ставши абсолютним всеукраїнським лідером за цим показником. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Дніпропетровської облдержадміністрації.

За січень-квітень 2014 р. Україна реалізувала промислової продукції на суму 366 млрд грн. 18,8% цієї суми припадає на Дніпропетровську область.

При цьому обсяг реалізованої промислової продукції за січень-квітень 2014 р. у Кривому Розі склав 29,3 млрд грн, у Дніпропетровську - 18,5 млрд грн, у Дніпродзержинську - 7 млрд грн. У той час як цей же показник всієї Запорізької області становить 26 млрд грн, Луганської - 23,8 млрд грн, Харківської - 21 млрд грн.

Водночас провідне становище втратила Донецька область. Тут за 4 місяці 2014 р. реалізовано промислової продукції на суму 63,9 млрд грн, що нижче показників Дніпропетровської обл. більш ніж на 5 млрд грн.

"Нестабільна ситуація в Донецькій області призводить до значних втрат у промисловому виробництві і в економіці в цілому. Економічні показники одного з найпотужніших промислових регіонів України щомісяця знижуються. Зокрема, обсяг реалізованої промислової продукції за 4 місяці 2014 р., порівняно з торішніми показниками, знизився на 9%. І якщо ситуація в Донецькій області не стабілізується найближчим часом, то в умовах світової промислової конкуренції цей регіон на довгі роки втратить свою промислову та економічну міць", - наголошується в повідомленні.