ua en ru

Дніпро - Севілья: Ключові протистояння фіналу Ліги Європи

Дніпро - Севілья: Ключові протистояння фіналу Ліги Європи Фото: Кубок Ліги Європи

Хто, кому і де буде протистояти в головній грі Ліги Європи

"Дніпро" і "Севілья" по різному дійшли до фіналу Ліги Європи. За рахунок різних якостей, ігрових підходів і тактичних рішень. РБК-Україна виділяє головні персональні протистояння у фінальному поєдинку Ліги Європи.

Загальне враження

У "Дніпра" і "Севільї" різні підходи до гри. Дніпряни використовують відхід до своїх воріт і швидкий перехід в атаку. Частіше за рахунок дальнього пасу. Трохи рідше - через швидкі фланги. "Севілья" грає в атаці більш агресивно і різноманітно в атаці, використовуючи різні підходи до воріт суперника. З цією різноманітністю не змогли впоратися досить багато імениті суперники.

Обидва колективи люблять більше грати від оборони. Але вірогідно, що такий "привілей" буде більше у "Дніпра", у якого, з точки зору європейського ринку, гравці нижче класом. Враховуючи статус поєдинку, ні "Севілья" ні "Дніпро" не будуть грати "з шашками наголо". І в такій грі іспанцям буде важливо максимально ефективно грати в атаці, а "Дніпру" - зібрано в обороні.

Центр поля

Існує неписане правило футболу: "Виграєш центр поля, виграєш матч". Саме від вдалої гри гравців цій частині поля залежить якщо не все, то дуже багато в будь-якому матчі. Тому на плечі Федорчука, Канкави та Ротаня у "Дніпра" і Крыховяка, Банеги і Мбіа у "Севільї" лягати особлива ноша. І в цілому, якщо Федорчук і Канкава покажуть свій рівень, який вони показували у відповідальних матчах сезону, то вони зможуть впоратися з опонентами.

Особливої уваги заслуговує Евар Банега, у якого просто чудовий пас, який дозволяти йому робити ніяк не можна. На відміну від суперника, Ротань свої паси любить давати із стоячого положення, що трохи "розв'язує руки" півзахисті "Дніпра".

Дніпро - Севілья: Ключові протистояння фіналу Ліги Європи

Фото: Джаба Канкава

Фланги

Швидше за все, ми побачимо протистояння проти Коноплянки Коке і молодого Лучкевича проти Тремулінаса. Тренер "Севільї" Унаї Емері воліє, щоб його захисники часто підключалися до атак, так що у швидкісних Жені і Валерія буде достатньо місця і часу для того, щоб втекти до чужих воріт.

А ось біля воріт Бойка Федецькому доведеться закривати молодого Витоло, який показує дуже високий рівень футболу і заслужив виклик у збірну Іспанії. Також ймовірно, що по ходу матчу його змінить легендарний Хосе Антоніо Рейєс, який грає трохи, але по колишньому високому рівні.

Дніпро - Севілья: Ключові протистояння фіналу Ліги Європи

Фото: Хосе Антоніо Рейєс

З боку Матоса, чия гра викликає вже менше, але все ж, сумнівів, атакувати найімовірніше буде Алекс Відаль, який частіше виграє конкуренцію у молодого Суареса. Але в цілому, фланги виглядають не такими загрозливими, як центр нападу.

Біля воріт

Чеберячко і Дугласу дістанеться найскладніша задача з усіх. Утримати неймовірного Бакку, якого ймовірно по ходу матчу змінить не менш неймовірний Гамейро, буде складно. Але якими б крутими форвардами гравці "Севільї" не були, не варто забувати, що захист "Дніпра" зумів втримати ще більш іменитих Ігуаїна з компанією.

Враховуючи новини про травму Селезньова, зі старту на поле повинен з'явиться Нікола Калініч. "Севілья" явно буде багато часу проводити в атаці, а в таких випадках захист іспанців наближається до центральної лінії поля. Так що, потрібно буде намагатися чіплятися за м'яч і тікати.