ua en ru

ДКХЗ перейшов під управління "Метінвесту", - джерело

ДКХЗ перейшов під управління "Метінвесту", - джерело Фото: ДКХЗ

"Метінвест" вирішив взяти під управління ДКХЗ з-за проблем з Авдіївським коксохімом

Дніпродзержинський коксохімічний завод " (ДКХЗ), що належав акціонерам компанії Evraz, перейшов під управління групи компаній українського мільярдера Ріната Ахметова "Метінвест", передає "Коммерсантъ" з посиланням на джерела, близькі до обох металургійним холдингам.

Джерела стверджують, що "Метінвест" фактично керує ДКХЗ з початку 2015 р. У Evraz виданню відмовилися коментувати цю інформацію, а в SKM Group Ріната Ахметова заперечують отримання контролю над ДКХЗ.

Як пише "Коммерсантъ", перехід ДКХЗ під управління групи компаній Ахметова пов'язаний з тим, що з-за конфлікту на Донбасі у "Метінвесту" виникли проблеми із забезпеченням коксом: Авдіївський коксохімічний завод "Метінвесту" знаходиться на території в зоні обстрілу і не може гарантувати стабільні відвантаження сировини. За інформацією видання, в грудні 2014 р. головна компанія українського холдингу Metinvest B. V. " отримала дозвіл комісії із захисту конкуренції Сербії на "встановлення контролю" над 94,55% ДКХЗ, але до угоди не дійшло. Відзначимо, в матеріалах антимонопольного комітету України документів щодо можливого придбання ДКХЗ "Метінвестом" немає.

Нагадаємо, Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ) 4 серпня в черговий піддався масованому обстрілу.