ua en ru

"Динамо" впевнено пройшло у плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів

"Динамо" впевнено пройшло у плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів Фото: "Динамо" - АЗ (twitter.com/AZAlkmaar)

Тріумф Луческу в дебютній єврокубковій грі з киянами

Київське "Динамо" обіграло нідерландський "АЗ Алкмар" з рахунком 2:0 у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. Матч, який в сезоні 2020/21 проводиться без гри у відповідь, відбувся в Києві за порожніх трибун НСК "Олімпійського".

Через травми футболістів стартовий склад динамівців був далеким від оптимального, передусім, у лінії захисту. Вибули Віктор Циганков, Денис Попов, Микита Бурда, Олександр Тимчик, Артем Шабанов, не встигли набрати форму Беньямін Вербич і Володимир Шепелєв.

Якщо в першому таймі краще виглядали голландці, які більше контролювали м'яч і більше атакували, то в другому перевага була вже на боці підопічних Мірчі Луческу, що і вилилось у забиті голи. Перемогу "біло-синій" команді принесли голи Жерсона Родрігеса на 49 хвилині поєдинку та Миколи Шапаренка на 86.

Цей матч став для Мірчі Луческу дебютним в єврокубках на чолі "біло-синіх". Перемога хоч і впевнена, але в той самий час і важка.

У раунді плей-офф за вихід у груповий турнір кияни зіграють з переможцем пари між бельгійським "Гентом" і австрійським "Рапідом". На цьому етапі повертається класичний формат двох поєдинків вдома та на виїзді. Їх проведення заплановано на 22-23 вересня (перша гра) та 29-30 вересня (у відповідь).

Нагадаємо, напередодні цього протистояння "Гент" звільнив головного тренера після конфлікту з гравцем збірної України.