ua en ru

Динамо - Шахтар: "Гірники" влаштували погром в Києві

Динамо - Шахтар: "Гірники" влаштували погром в Києві Фото: Алекс Тейшейра

"Класичне" вийшло досить яскравим і несподіваним

У Києві був зіграний центральний матч чемпіонату України між місцевим "Динамо" і донецьким "Шахтарем".

Вже з самого початку гри донеччани вирішили показати всю свою міць. Кілька разів могли забивати Тейшейра і Гладкий, але їх удари в останній момент заблокував Виду. Кияни намагалися відповідати атакою на атаку, але попереду гра не в'язалася. Найбільша небезпека виходила від Ярмоленка, який кілька разів непогано подавав і вривався у штрафний майданчик суперника. Коли "Динамо" трохи заспокоїло гру, гості змогли зловити господарів на контратаці. Марлос обігрався з Бернардом і точно вразив правий нижній кут воріт "Динамо".

Другий тайм почався з атак "Динамо". Тиск на ворота П'ятова було досить великим, але завдати акцентований удар киянам не вдалося. І тут "Шахтар" забив другий - після паніки в штрафній "Динамо" м'яч опинився у Тейшейри і той спокійно подвоїв перевагу своєї команди. На цьому гра "Динамо" закінчилася. "Шахтар" спокійно грав у свій футбол і зумів забити третій гол зусиллями того ж Тейшейри, який втік від центру поля до воріт і пробив повз Шовковського.

Незадовго до фінального свистка другу жовту картку отримав Дерлис Гонсалес. Уделание парагвайця підвело підсумок під жалюгідним виступом "Динамо" в цьому матчі.

"Шахтар", зумівши розгромити киян, виходить на перше місце в чемпіонаті України.

"Динамо" - "Шахтар" 0-3
Голи:
Марлос, 40, Тейшейра, 59, 67
Динамо: Шовковський, Сілва, Виду, Драгович, Антунеш, Сидорчук, Гармаш (Буяльський, 65), Велозу (Беланда, 72), Ярмоленко, Гусєв (Гонсалес, 46), Мораес
Шахтар: П'ятов, Срна (Дентіньо, 86), Кучер, Ракицький, Ізмаїл, Степаненко, Фред, Марлос (Коваленко, 75), Тейшейра, Бернард (Ньому, 75), Гладкий
Вилучення: Гонсалес, 89