ua en ru

НАБ знайшло докази щодо справи про зловживання в Державіаслужбі

НАБ знайшло докази щодо справи про зловживання в Державіаслужбі Фото: співробітники НАБ вилучили в офісі МАУ докази причетності до справи заборгованості МАУ перед державою

В офісі МАУ вилучені документи та інші носії інформації з відомостями у справі заборгованості МАУ перед державою

В результаті обшуку офісу авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" співробітниками Національного антикорупційного бюро (НАБ) і прокурорами Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) були вилучені документи та інші носії інформації, що містять відомості по факту зловживання службовим становищем посадовими особами Державної авіаційної служби (ДАС). Про це повідомляє прес-служба Національного антикоррупиционного бюро.

Обшук в офісі МАУ розпочався 14 червня у другій половині дня і тривав до 4 ранку 15 червня.


Авіакомпанії відмовилися добровільно надати запитувані матеріали, про що НАБ попросило в кінці квітня 2016 року.

Нагадаємо, раніше НАБ прокоментувало обшук в офісі МАУ.

"Метою обшуку є вилучення документів, які підтверджують факти заборгованості МАУ перед державою в розмірі близько 150 млн. грн за період з січня 2014 року по грудень 2016 року. Ці кошти авіакомпанія повинна сплатити за перевезення пасажирів і вантажів у Державний спеціалізований фонд фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях (відповідно до пунктів 3 і 4 частини.5 ст. 12 Повітряного кодексу України)", - говорилося в повідомленні НАБ.