ua en ru

Депутат Держдуми РФ спростував інформацію про обговорення введення виїзних віз

Депутат Держдуми РФ спростував інформацію про обговорення введення виїзних віз Фото: Вадим Соловйов

Депутат вказав, що мова йде не про виїзні візи, а про необхідність персонального інформування громадян про ступінь терористичної загрози

Депутат Державної Думи Російської Федерації Вадим Соловйов спростував інформацію про те, що в Держдумі нібито обговорюють можливість введення виїзних віз для росіян. Про це повідомляє ТАСС.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що Соловйов в інтерв'ю на радіо "Говорить Москва" розповіді, що в Держдумі такі розмови ведуться.

"Акценти розставлені не зовсім точно. Я, коли виступав сказав про те, що в Думу зараз надходить дуже багато пропозицій від громадян, спрямованих на підвищення безпеки і захист інтересів наших туристів", - сказав Соловйов.

Як повідомляється, він пояснив, що серед листів було кілька пропозицій ввести в обов'язковому порядку певну процедуру.

"Вона має на увазі, що наші спецслужби повинні офіційно оцінити терористичну загрозу в тій чи іншій країні. І або туроператори в момент продажу путівки під розпис повинні видавати туристу пам'ятку про терористичну небезпеку у відповідному регіоні, або це робить посольство країни, в яку збирається турист. І після такого офіційного попередження під розпис громадянин сам би приймав рішення чи летіти в ту чи іншу країну", - пояснив Соловйов.

Як наголошується, за словами депутата, мова йде не про виїзні візи, а про необхідність персонального інформування громадян про ступінь терористичної загрози.

"Ось, що малося на увазі", - додав Соловйов, підкресливши, що зараз депутати уважно вивчають пропозиції громадян з цих питань, і, можливо, за підсумками розгляду ідей парламентарії виступлять з якою-небудь ініціативою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в РФ запропонували заборонити в'їзд учасникам АТО на Донбасі.