ua en ru

Демчишин заявив про плани ліквідувати 3 держшахти

Демчишин заявив про плани ліквідувати 3 держшахти Фото: глава Міненерго Володимир Демчишин обіцяє закрити 3 держшахти

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планує найближчим часом закрити три державні шахти. Про це в ході Третього з'їзду шахтарів заявив глава Міненерго Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо і будуть закриватися шахти, то тільки виключно безперспективні. На даний момент йдеться про три з 35.. Дійсно є три безперспективні в плані запасів, в плані потужності та обладнання, яке там встановлено, тому це виважений процес", - сказав Демчишин.

За його словами, кошти, які Міненерго направляє на підтримку цих шахт, слід направити на перспективні і дати їм можливість розвивати технології і плани.

При цьому глава Міненерго не назвав, які саме три шахти планується ліквідувати. Він зазначив, що в Програмі реформування вугільної галузі йдеться про 11 шахт, які є безперспективними, але терміни їх можливого закриття поки не визначені.

"Дійсно в цій програмі, яку ми підготували, йдеться про те, що 11 шахт є безперспективними, а які закривати і коли закривати - це питання аналізу. Я не кажу, що їх треба закривати, я кажу про закриття трьох шахт", - заявив Демчишин.

Нагадаємо, Міненерго планує скорочення адмінперсоналу у вугільній галузі.