ua en ru

Демчишин пообіцяв збільшення компенсацій за вугілля споживачам

Демчишин пообіцяв збільшення компенсацій за вугілля споживачам Фото: Володимир Демчишин

Зараз ціна, за якою купують вугілля великі виробники електроенергії у промислових об'ємах, знаходиться на рівні 1 тис. 300 грн з ПДВ

У Міністерстві палива та енергетики переглянуть політику щодо збільшення виплат компенсацій за вугілля споживачам. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр палива та енергетики Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Компенсація на вугілля у розмірі 1 300 гривень не прив'язана до якості. На даний момент дійсна ціна, за якою купують вугілля великі виробники електроенергії у промислових об'ємах, знаходиться на рівні 1 300 гривень з ПДВ, але якісні показники такого вугілля суттєво відрізняються від того вугілля, яке купують побутові споживачі. Тільки виходячи з якісних показників, вартість його (вугілля, яке купують споживачі - ред.) повинна бути на 50-60% вища, тобто реальна ринкова ціна цього вугілля - десь приблизно 1 600 - 1 800 гривень. З точки зору дотацій або виплат Мінсоцполітики, ми переглянемо цю політику і я переконаний, що ми збільшимо вартість компенсацій", - заявив Демчишин.

Нагадаємо, за словами Демчишина, ціни на вугілля в регіонах України завищені через місцевих торговців.