ua en ru

Демчишин відзначає прогрес у переговорах з ЄБРР щодо фінансування закачування газу

Демчишин відзначає прогрес у переговорах з ЄБРР щодо фінансування закачування газу Фото: Володимир Демчишин

Міненерго обговорює можливість залучення фінансів різних європейських інститутів

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин відзначає прогрес у переговорах з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) в питаннях фінансування закачування газу. Про це під час Міжнародної конференції на підтримку України повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день ми обговорюємо можливості надати фінанси із залученням різних європейських фінансових інститутів, є вже прогрес по лінії ЄБРР", - сказав він.

Також Демчишин розповів про залучення інших інвестицією в газову сферу.

"Ми вважаємо, що можливо європейські трейдери... План фактично відкрити наші газосховища для міжнародних трейдерів, що може допомогти профінансувати той газ, який потрібен Україні для зимового сезону. Це ще один інструмент, про який слід подумати", - повідомив Демчишин.

"Я вважаю, що реальна потреба в грошах буде визначена протягом III кварталу, коли ми розраховуємо, що газові ціни підуть вниз, і ми будемо закачувати газ в наші сховища. І тоді можна буде вирішити питання з фінансовими структурами. Ці переговори тривають, але ми бачимо, що ця трейдерська ідея може бути реалізована", - сказав Демчишин.

Нагадаємо, Демчишин повідомив, що для розвитку енергетики в Україні потрібен приватний сектор.