ua en ru

Демчишин обіцяє повернути вплив держави на "Укрнафту" після 26 травня

Демчишин обіцяє повернути вплив держави на "Укрнафту" після 26 травня Фото: Володимир Демчишин

На даний момент не існує інших засобів вирішення питання в юридичному полі

Міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин обіцяє повернути вплив держави на ОАО "Укрнафта" після 26 травня 2015 р., коли пройдуть засідання наглядової ради та загальні збори акціонерів. Про це Демчишин заявив сьогодні у Верховній Раді України під час години запитань до уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Після 26 травня дійсно у відповідності до змін, які були проголосовані Радою два місяці тому, виникає можливість провести засідання наглядової ради і на цьому засіданні приймати рішення щодо заміни керівництва "Укрнафти".

Планується проведення наглядової ради і в принципі після цього засідання будуть проведені також загальні збори. І на цих двох засіданнях будуть прийняті всі необхідні рішення для того, щоб управляти цим підприємством. На даний момент інших ніяких засобів не існує у юридичному полі. Тому я пропоную трошки почекати - тут вже залишилось небагато. Після цього почнуть проводитись заходи і прийматись рішення, ну і ви будете відповідним чином бачити, яким чином держава отримує свій вплив на це підприємство",- заявив Демчишин.

Нагадаємо, в "Укрнафті" 27 травня відбудуться збори акціонерів, де планують змінити керівництво.