ua en ru

Справа Швайки дісталося одіозною судді Волкової, - нардеп

Справа Швайки дісталося одіозною судді Волкової, - нардеп Фото: Світлана Волкова

Обирати запобіжний захід Швайці випало Світлані Волковій, яка сама підозрюється в злочинах

Справу за підозрою члена ВО "Свобода", екс-міністра аграрної політики Ігоря Швайки дісталося одіозною судді Світлані Волковій, яка рік тому відпустила екс-командира "Беркута" Дмитра Садівника під домашній арешт. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат України Антон Геращенко.

"Сьогодні стало відомо, що справу за підозрою колишнього Міністра АПК Ігоря Швайки в організації масових заворушень у Верховної Ради випало розглядати саме Світлани Волкової, яка сама підозрюється в скоєнні резонансного злочину сколихнуло всю Україну", - написала Геращенко.

Нардеп назвав такий стан справ "неправильним".

"Тому що яке б вона рішення щодо нього (справі, - ред.) не прийняла, її завжди можна буде звинуватити в заангажованості або залежності", - підкреслив Геращенко.

Він повідомив, що вже звернувся до генерального прокурора України Віктора Шокіну з пропозицією про відвід судді Волкової. Нардеп зазначив, що хоче домогтися її повного відсторонення від ведення будь-яких судових процесів, до закінчення розслідування по її справі.

Скоро будет год, как судья Печерского суда Светлана Волкова приняла на мой взгляд, преступное решение отпустить бывшего ...

Posted by Антон Геращенко on 4 сентября 2015 г.

Нагадаємо, в минулому році суддя Печерського суду Світлана Волкова прийняла рішення відпустити під домашній арешт колишнього командира "Беркута" Дмитра Садівника, який звинувачувався у вбивствах на Майдані. Після цього Садівник втік. Волковій було висунуто підозру у вчиненні злочину передбаченого ст. 375 КК - "Винесення завідомо неправосудного рішення суду".

Сьогодні слідчі ГУМВС України в Києві оголосили члену ВО "Свобода" Ігорю Швайці підозру в організації масових заворушень під будівлею Верховної Ради 31 серпня, в ході яких загинуло 3 людини, близько 150 отримали поранення. Суд з обрання запобіжного заходу Швайка відбудеться у понеділок, 7 вересня, в 11:00.