ua en ru

Справа Мельничука і Любка може розвалитися в суді, - Ситник

Справа Мельничука і Любка може розвалитися в суді, - Ситник Фото: Артем Ситник розповів про справу щодо керівництва Київської ОДА

Зокрема через порушення правил підслідності

Справа про хабарі екс-заступника голови Київської облдержадміністрації Ігоря Любко, за яким перевіряють його начальника Максима Мельничука, може розвалитися в суді. Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник на брифінгу в Харкові, передає телеканал "112 Україна".

За його словами, Національна поліція не захотіла співпрацювати з НАБУ, хоча саме Бюро має бути підслідна ця справа.

"Затримано заступника губернатора Київської області, знову ж поліція не захотіла співпрацювати з тим органом (НАБУ - ред.), якому підслідна ця справа, і, відповідно, цей матеріал реалізувала Генпрокуратура. Знову будуть проблеми з цією справою. Ви бачили це на прикладі справи мера Вишгорода, який зараз повністю відновлений на посаді, у нього немає обмежувальних заходів у зв'язку з порушенням правил підслідності, але чомусь правоохоронні органи все одно йдуть на ці порушення", - констатував Ситник.

Нагадаємо, дружина Мельничука заявила в поліцію про зникнення екс-голови Київської ОДА. Увечері 9 вересня Аваков повідомив про затримання його заступника Любка за хабар у розмірі 200 тисяч гривень. Пізніше Луценко зазначив, що слідство вивчає роль глави Київської ОДА Мельничука в історії з хабаром.