ua en ru

Справа 2 травня в Одесі: один з фігурантів втік у Росію за день до суду

Справа 2 травня в Одесі: один з фігурантів втік у Росію за день до суду Фото: один з фігурантів втік за день до суду (tomenko.ua)

Ільницький втік у Росію, уникнувши суду

Фігурант зіткнень 2 травня 2014 року Владислав Ільницький втік в Російську Федерацію (РФ) за день до суду. Про це сьогодні повідомив засуджений за сепаратизм одеський журналіст Артем Буян в Facebook.

"Відбилися. Законним способом Владислав Ільницький перетнув кордон РФ. Вже в безпеці", - заявив Буян.

Згідно з його інформацією, раніше Ільницький, який більше року перебував під вартою в одеському СІЗО (журналіст був знайомий з ним у в'язниці), а в серпні 2015-ого відпущений під домашній арешт, втік з України.

"Учора при спробі потрапити на територію РФ був затриманий російськими прикордонниками в аеропорту "Домодєдово". Зараз, мабуть, в ізоляторі, де йому загрожує депортація. Прохання максимально распостранить інформацію, будемо вдячні за будь-яку допомогу, юридичну у тому числі", - повідомив Буян в неділю, 13 серпня 2017 року.

Відбилися. Законним способом Владислав Ильиницкий перетнув кордон РФ. Вже безпеки. Прохання зараз не діставати хлопця, він відпочине від пережитого і все розповість сам

Опубліковано Артемом Бузилою 15 серпня 2017 р.

Зазначимо, у понеділок, 14 серпня 2017 року, Ільницький мав знову постати перед судом, однак на засідання так і не з'явився.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Приморський районний суд Одеси взяв під варту ще одного фігуранта зіткнень 2 травня 2014 року.