ua en ru

У справі Нємцова з'явилися нові фігуранти

У справі Нємцова з'явилися нові фігуранти Фото: Борис Нємцов

У рамках розслідування справи було проведено опитування

Проведене в рамках розслідування кримінальної справи про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова адвокатське опитування показало, що дві жінки, які стали свідками вбивства на Великому Москворецькому мосту, могли супроводжувати політика від самого Bosco cafe в Гумі, в якому він вечеряв за півгодини до загибелі. У свою чергу, слідство вже встановило, що дами не були співробітниками зовнішньої реклами, які стежила за опозиціонером, передає "Коммерсанть" з посиланням на джерела.

За даними видання, про двох жінок стало відомо в перші дні розслідування завдяки свідченням ще одного свідка, Євгена, який в той вечір йшов слідом за політиком і його супутницею. За словами Євгена, біля впавшого на тротуар пана Нємцова спочатку було три жінки. Це його супутниця, українська модель Анна Дурицька і дві так і не встановлені дами.

Як зазначив Євген, ці дві, на відміну від Дурицької, не стали чекати, поки він пройде дистанцію, і "швидким кроком" спустилися з моста вниз по сходах, що ведуть на набережну.

Зазначається, що інтерес учасників розслідування до пари невідомих свідків пропав після висловленого припущення про те, що жінки є співробітницями оперативно-пошукових підрозділів, що здійснювали негласне спостереження за лідером опозиції Нємцовим.

При цьому, як стало відомо виданню, слідство все ж звернулося з відповідними запитами до ФСБ і МВС і вже отримало з обох відомств відповіді, з яких випливало, що приховане спостереження за Борисом Нємцовим 27 лютого взагалі не здійснювалося.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що боєць батальйону "Північ" Руслан Геремеев, який був допитаний в якості свідка у справі про вбивство Бориса Нємцова, покинув чеченське село Джалка, його нинішнє місцезнаходження невідоме.