ua en ru

Дефолт в Україні не відбудеться, - Яценюк

Дефолт в Україні не відбудеться, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Завдяки угоді з кредиторами Україна уникла дефолту

У зв'язку з досягненням домовленості з основними міжнародними кредиторами щодо реструктуризації 3,8 млрд дол. державного боргу тепер Україні не загрожує дефолт. Про це сьогодні під час позачергового засідання уряду повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"За останні 5 років Україною було взято кредитів на суму близько 40 млрд. дол. США... Мало хто сподівався на те, що Україна успішно завершить переговори із зовнішніми кредиторами. Очікуваний нашими ворогами дефолт не відбудеться. Україна досягла домовленості з комітетом кредиторів щодо реструктуризації і часткового списання наших боргів", - заявив Яценюк.

Очікуваний нашими ворогами дефолт не відбудеться. 20% боргових зобов'язань списується нашими кредиторами. Це майже 4 млрд доларів.

Posted by Арсеній Яценюк on 27 августа 2015 г.

Нагадаємо, 20% боргових зобов'язань країни списується міжнародними кредиторами (таким чином, уряду України не доведеться виплачувати майже 4 млрд. дол.).

Таким чином, борг України буде знижено з близько 19,3 млрд дол. до близько 15,5 млрд дол. Процентна ставка за боргами буде складати в середньому 7,75% (на даний момент вона становить 7,22%). При цьому строки погашення тієї частини боргу, яка не буде списано, будуть перенесені з 2015-2023 рр. на 2019-2027 рр. Тобто Україна не буде сплачувати основну суму боргу до 2019 р.