ua en ru

Датські військові просять керівництво країни не продовжувати місію в Іраку

Датські військові просять керівництво країни не продовжувати місію в Іраку Фото: датські військові просять керівництво країни не продовжувати місію в Іраку

В Іраку перебуває 140 військовослужбовців Данії

Сполучені Штати Америки можуть втратити підтримку європейських союзників у боротьбі з бойовиками "Ісламської держави" (ІГІЛ) в Іраку. Данські військовослужбовці відмовляються від подальшої участі у військовій кампанії, повідомляє "Российская газета" з посиланням на видання Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

"Військові профспілки і ряд видатних воєначальників зажадали від прем'єра Ларса Лекке Расмуссена "дати солдатам перепочити від бойових дій", не продовжувати після жовтня розпорядження про продовження іракської місії", - йдеться в повідомленні.

"Наші колеги втомилися від війни в самій "гарячій точці" світу і військових навчань за кордоном. Дайте їм заслужену перерву, не доводьте справу до крайності", - повідомляється в заяві.

Відзначається, що Данія направила до Іраку сім винищувачів F-16, транспортний літак "Геркулес" С-130 і 140 військовослужбовців. У жовтні закінчується мандат на участь Копенгагена у військовій акції в Іраку, яка координується США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що турецька армія атакувала бази ІГІЛ в Іраку і Сирії.