ua en ru

Дані другого "чорного ящика" підтвердили умисну катастрофу Airbus 320

Дані другого "чорного ящика" підтвердили умисну катастрофу Airbus 320 Катастрофа Airbus 320

Розшифровка даних другого бортового самописця Airbus 320, який зазнав аварії 24 березня, підтвердила, що пілот Андреас Любіц навмисно знищив літак. Передає AFP з посиланням на дані слідства.

"Перше читання (даних самописця - ред.) показує, що льотчик, який перебував в кабіні, використовував автопілот, щоб направити літак на зниження до висоти в 100 футів (30 м). Пілот кілька разів змінював налаштування автопілота, щоб збільшити швидкість літака, так як вона зменшувалася", - цитує Reuters заяву Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації.

Другий «чорний ящик» A320 був виявлений напередодні. Перший бортовий самописець рятувальники виявили ще в день аварії літака - 24 березня. Через кілька днів після цього прокурор Марселя Борис Робен заявив, що дані самописця свідчать про те, що Любіц свідомо направив літак в піке. Це сталося в той момент, коли командир екіпажу відлучився з кабіни пілотів в туалет. Любіц замкнув двері в кабіну пілотів, і останні 10 хвилин перед катастрофою командир постійно кликав Любіца і вимагав його впустити.

Нагадаємо, раніше прес-секретар прокуратури Дюссельдорфа заявляв, що другий пілот Airbus А320 мав схильність до суїциду.