ua en ru

Дадаєв заперечує свою причетність до вбивства Нємцова

Дадаєв заперечує свою причетність до вбивства Нємцова Заур Дадаєв

Шагид і Анзор Губашевы, а також Заур Дадаєв, підозрювані в причетності до вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова, під час розмови з правозахисниками заявили про свою невинність. Про це вони повідомили в інтерв'ю виданню "МК", передає телеканал "Дощ".

Як повідомляється, Заур Дадаєв показав членам Громадської спостережної комісії сліди від наручників і кайданів, заявивши, що провів дві доби скутим і з пакетом на голові.

"Весь час кричали: "Ти вбив Нємцова?". Я відповідав, що ні. У момент затримання я був з товаришем, з моїм колишнім підлеглим Русланом Юсуповим. І вони сказали, що якщо я зізнаюся, то його відпустять. Я погодився. Думав, його врятую, і мене до Москви довезуть живого. А то б сталося зі мною теж, що з Шавановым. Адже він нібито підірвався на гранаті", - сказав Дадаєв.

За його словами, він думав, що в Москві на суді розповість про свою невинність, але суддя не дав йому слова.

Також правозахисники поговорили з братами Губашевыми. За словами Шагида, він і його брат Анзор були затримані в ніч на 7 березня при в'їзді в Малгобек, куди вирушили, щоб з'ясувати причини затримання їх троюрідного брата Заура Дадаєва.

"Я чув, як сильно били брата, що робили з ним. Потім нас кудись повезли, але це десь недалеко, дороги я бачити не міг. Там був кабінет, і там знову били", - заявив він, додавши, що били не представилися, називали один одного Михайловичем і Петровичем і імовірно є співробітниками ФСКН.

"Потім вони зажадали, щоб я сказав, що ми вбили Нємцова. Потім нас знову кудись везли. Я так зрозумів, що вже на літаку, але весь цей час я був з мішком. Його зняли тільки в Москві", - додав Губашев.

Заявивши про те, що вони з братом невинним, він попросив членів ОНК розібратися, чому їх з братом били і чому вони в СІЗО.

Зазначимо, за фактом вбивства Нємцова було порушено кримінальну справу, фігурантами якої в даний час є п'ять чоловік: Хамзат Баха, Тамерлан Эскерханов, Шагид Губашев, Анзор Губашев і Заур Дадаєв. Двом останнім пред'явили звинувачення в організованому вбивстві і незаконному зберіганні зброї. Тоді Дадаєв причетність до вбивства Нємцова визнав.

Також, за даними джерела, в Чечні затримано ще дві людини по справі про вбивство Нємцова.