ua en ru

Cпецслужби ЛНР знищили ватажка бандгрупи з позивним "Бетмен", - ЗМІ

Співробітники спецслужб т.зв. "ЛНР" під Луганськом в ході великої спецоперації знищили ватажка бандгрупи з позивним "Бетмен" і затримали його подільників, підозрюваних у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів. Про це з посиланням на прес-службу "генеральної прокуратури" ЛНР повідомляє ЛуганскІнформЦентр .

"30 грудня 2014 Генпрокуратурою ЛНР було порушено кримінальну справу стосовно співробітників батальйону ГБР" Бетмен ", що мають позивні" Маніяк "," Омега "," Дак "," Чечен "," Бетмен "," Луїш "," Фобус ", "Янек", "Хохол", "Субота", "Зема", "Таблетка", та інших за фактами незаконного позбавлення волі двох і більше осіб, тортурам з використанням зброї, а також вбивств, викрадень мирних громадян, незаконному позбавленні волі, вимаганні і розбоях ", - пояснили у відомстві.

За його даними, в червні-жовтні 2014 бійці батальйону незаконно утримували і катували 13 місцевих жителів. В результаті їх протиправних дій один з утримуваних ними помер. За оперативними даними, до тортур людей причетні озброєні особи з позивними "Маніяк", "Омега", "Дак", "Чечен", "Бетмен", "Луїш", "Фобус", "Янек", "Хохол", "Субота "," Зема "," Таблетка "та інші.

30 грудня 2014 дано доручення силовим структурам затримати бійців батальйону та забезпечити їх явку в "Генпрокуратуру" ЛНР на допит.
При затриманні 1 січня 2015 керівник батальйону "Бетмен" Беднов А.А. відмовився виконувати законні вимоги співробітників спецпідрозділу роззброїтися і чинив запеклий збройний опір. В результаті перестрілки він був убитий. У ході обшуків за місцями проживання було виявлено та вилучено понад 100 одиниць вогнепальної зброї, боєприпаси, грошові кошти та майно, раніше незаконним способом вилучене у мирних громадян, а також звільнені чотири приватних домоволодінь.
Розслідування кримінальної справи триває. Встановлюються всі факти, що підтверджують протиправну діяльність затриманих осіб.