ua en ru

Путін зажадав від Порошенка припинити АТО

Президент Росії Володимир Путін зажадав від Президента України Петра Порошенка припинити антитерористичну операцію на сході України.

Президент Росії Володимир Путін зажадав від Президента України Петра Порошенка припинити антитерористичну операцію на сході України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента РФ з посиланням на телефонну розмову Путіна і Порошенко ввечері 19 червня.

"За ініціативою української сторони відбулася телефонна розмова Володимира Путіна з Президентом України Петром Порошенком. Петро Порошенко поінформував главу Російської держави про основні положення свого плану врегулювання ситуації на південному сході України. Володимир Путін висловив цілу низку коментарів з акцентом на негайне припинення військової операції Києва в Луганській і Донецькій областях", - наголошується в повідомленні.

Путін, як повідомляється, висловив надію, що при реалізації цього плану першочергову увагу буде приділено вирішенню ключових проблем, що викликали рішучі протестні виступи населення в регіонах.

Нагадаємо, згідно з повідомленням прес-служби Президента України, Путін в ході зазначеного телефонної розмови підтримав мирний план Порошенка.

Порошенко, як повідомляє прес-служба Президента України, окреслив ключові позиції і графік реалізації мирного плану ситуації на сході держави. Він підкреслив необхідність звільнення заручників та встановлення ефективного режиму контролю на українсько-російському кордоні.

Він також заявив, що поряд з припиненням вогню розраховує на підтримку мирного плану.

"У свою чергу Путін висловив підтримку зусиллям по деескалації ситуації в Донецькій і Луганській областях, процесу припинення вогню і реалізації мирного плану Порошенка", - повідомляє прес-служба Президента України.