ua en ru

Четвертому фігуранту у справі Нємцова пред'явлено звинувачення

Слідчі пред'явили офіційні звинувачення четвертому фігуранту справи про вбивство опозиційного політика Бориса Нємцова - Тамерлану Екскерханову. Про це повідомляє РБК з посиланням на його адвоката Розу Магомедову.

За її словами, звинувачення стосуються пособництва у вчиненні злочину і були пред'явлені минулої п'ятниці. Сам Ескерханов, додала адвокат, заявив, що Нємцова не знав і на момент вбивства був у нічному клубі.

Раніше звинувачення були пред'явлені Хамзату Бахаєву. Його адвокат Софія Рубаська підтвердила, що звинувачення були пред'явлені за двома статтями КК РФ - 105 (вбивство) і 222 (незаконний обіг зброї). У ході допиту Бахаєв заявив, що провину не визнає.

Інший захисник обвинуваченого, Заурбек Садахаєв, якого найняли родичі, говорив РБК, що йому невідомо про пред'явлене обвинувачення. Більше того, він досі не зміг зустрітися зі своїм підзахисним в ізоляторі.

Загалом у справі проходять п'ять чоловік. На думку слідчих, безпосереднім виконавцем вбивства був колишній заступник командира чеченського батальйону "Північ" Заур Дадаєв. Спочатку він дав свідчення, проте пізніше від них відмовився. За даними РБК, останні півроку Дадаєв жив у Москві.

Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого на Великому Москворецькому мосту. Злочинець кілька разів вистрілив йому в спину, а потім зник на автомобілі. П'ятьох підозрюваних заарештували 8 березня, шостий підозрюваний у вбивстві, Беслан Шаванов, підірвав себе гранатою при затриманні у Грозному.

Як повідомлялося, згідно з опитуванням РБК-Україна, 60% читачів не вірять у "чеченську версію" вбивства Нємцова.