ua en ru

У Чорногорії при розгоні мітингу постраждали 39 людей

У Чорногорії при розгоні мітингу постраждали 39 людей Фото: мітинг у Чорногорії

Серед постраждалих – поліцейські і цивільні особи

В ході зіткнень з поліцією на акції протесту в Чорногорії постраждали 15 поліцейських і 24 цивільних особи. Про це йдеться в повідомленні в офіційному Twitter уряду.

Раніше стало відомо, що правоохоронці застосували для розгону демонстрантів сльозогінний газ - спочатку мирна акція обернулася протистоянням після того, як активісти почали кидати в поліцейських фаєри і запальні суміші.

У ніч на неділю, 25 жовтня, також був затриманий один з лідерів опозиції Андрій Мандич, голова партії "Нова сербська демократія". Мандич має парламентським імунітетом і не може бути заарештований, проте політика і його соратника Славена Радуновича затримали для допиту з приводу їх ролі в минулих біля будівлі парламенту зіткненнях, передає Reuters.

Акції протесту тривають в Чорногорії вже другий тиждень. Демонстранти вимагають відставки прем'єр-міністра Міло Джукановіча і створення тимчасового уряду.

Нагадаємо, 17 жовтня у столиці Чорногорії Подгориці поліцейські застосували сльозогінний газ проти демонстрантів, які намагалися прорватися в будівлю уряду.