ua en ru

В Чернігівській обл. від вибуху гранати загинув боєць АТО і місцева жителька

В Чернігівській обл. від вибуху гранати загинув боєць АТО і місцева жителька Фото: граната

Повернувся з зони АТО снайпер підірвався на гранаті під час застілля

У Чернігівській області в результаті вибуху гранати загинув демобілізований боєць антитерористичної операції (АТО) та місцева мешканка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Чернігівській області.

"15 вересня до чергової частини Козелецького райвідділу міліції УМВС України в Чернігівській області надійшло повідомлення від одного із сільських голів району. Жінка повідомила, що в одному з їхніх будинків села виявлено тіла двох місцевих жителів - демобілізованого бійця, який повернувся з війни, і місцевої жительки. Напередодні ввечері селяни чули звук, схожий на вибух", - йдеться в повідомленні.

В Чернігівській обл. від вибуху гранати загинув боєць АТО і місцева жителька

Фото: осколки гранати

Оглянувши місце події, вибухотехніки підтвердили, що на ганку будинку дійсно вибухнула граната (імовірно, РГТ). Від отриманих осколкових поранень на місці загинув 40-річний демобілізований снайпер мотопіхотного батальйону ЗСУ, який тільки чотири дні як повернувся з фронту, і місцева жителька, в квартирі якої відбувалося застілля.

Слідчо-оперативна група виявила кільце з чекою на столі в хаті. Зате важіль запалу гранати знайшла пошукова собака у дворі садиби. Зібрані осколки гранати направлені на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Чернігівській області.

В Чернігівській обл. від вибуху гранати загинув боєць АТО і місцева жителька

Фото: міліція на місці вибуху гранати

Інші двоє учасників застілля розповіли, що в той вечір боєць демонстрував їм привезену із зони АТО гранату. Точно сказати, що ж насправді сталося, вони не змогли, оскільки один з них пішов додому, а другий (співмешканець загиблої) спав на дивані в будинку, коли на порозі пролунав вибух.

Також в сумці загиблого бійця міліція виявила півсотні набоїв до вогнепальної зброї.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за пунктом 1 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох або більше осіб). Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в ніч на 11 вересня в Одесі невідомі підірвали гранату.