ua en ru

У Чернігівській обл. відреставрували та встановили пам’ятник Леніну

У Чернігівській обл. відреставрували та встановили пам’ятник Леніну Фото: у Чернігівській обл. встановили пам’ятник Леніну

Комуністи вирішили відновити й повернути монумент

У райцентрі Семенівка, що у Чернігівській області ,відновили та встановили пам'ятник Леніну. Про це повідомляє прес-служба Українського інституту національної пам'яті у Чернігівській обл.

Як повідомляється, пам'ятник Леніну відреставрували та встановили у центрі міста. Торік у лютому монумент повалили місцеві активісти. Комуністи вирішили його відновити й повернути.

"Цей факт викликає цілком природне обурення і засудження. Українському суспільству вже давно відомо про величезний масив фактів злочинів В. І. Леніна проти людяності, ідеолога і організатора створення тоталітарного комуністичного режиму на руїнах Російської імперії, війни проти Української Народної республіки й загарбання України, відповідального за катастрофічні жертви українського народу в 1917-1922 роках від рук комуністичних загарбників", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, Ленін підпадає під визначення осіб, причетних до організації та здійснення політичних репресій, пам'ятники яким мають бути демонтовані.

"Пам'ятник Леніну в райцентрі Семенівка Чернігівської області безумовно підлягає демонтажу. Будь-яка інша позиція, рішення та дія є знущанням з пам'яті жертв українського народу від комуністичного тоталітарного режиму, аморальна і протиправна. В умовах завойовницької війни Російської Федерації проти України цей факт є серйозною загрозою національній безпеці нашої країни", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Донецькій обл. демонтували ще один пам'ятник Леніну.