ua en ru

У Чернігові судять замовника вбивства заступника командира батальйону МВС

У Чернігові судять замовника вбивства заступника командира батальйону МВС Батальйон "Чернігів"

У Чернігові судять замовника вбивства заступника командира батальйону спеціального призначення МВС "Чернігів". Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Чернігівської області.

"Прокуратура Чернігівської області підтримує державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо особи, яка обвинувачується у тому, що у вересні минулого року замовило умисне вбивство заступника командира спецбатальйону "Чернігів" і готувала виконавця до вчинення цього злочину", - йдеться в повідомленні.

30 березня цього року в Деснянському районному суді Чернігова розпочато розгляд кримінального провадження.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений вирішив організувати це вбивство на ґрунті особистих неприязних відносин. Він домовився про його вчинення з потенційним виконавцем, вказавши спосіб, місце і час вбивства. Крім того, запропонував замаскувати вбивство під пограбування.

Надалі він передав виконавцю вказаному завдаток у сумі 2 тис. грн, фотографію та адресу потенційної жертви, а також пістолет з набоями.

"Однак, з метою недопущення злочину, громадянин, якому ця особа пропонувала вбити людину, звернувся в правоохоронні органи. Замовник злочину був затриманий співробітниками міліції при передачі зброї", - повідомили в прокуратурі.

За вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 14, п. 11 год 2 ст. 115 (організація приготування умисного вбивства на замовлення) і 1 ч.. ст. 263 КК України (незаконне придбання, носіння, зберігання, передача вогнепальної зброї і бойових припасів), замовнику вбивства загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічно.

Наступне засідання суду у цій справі призначено на 10 квітня цього року.

Нагадаємо, СБУ затримала бойовика, за гроші нападника на українських військових.