ua en ru

Чехія пропонує збільшити склад європейської прикордонної служби до 14 тис. осіб

Чехія пропонує збільшити склад європейської прикордонної служби до 14 тис. осіб Фото: прикордонна служба Frontex

Мілош Земан вважає неефективною службу з 1500 осіб

Президент Чехії Мілош Земан вважає недостатньою чисельність групи швидкого реагування, яку Євросоюз планує сформувати для охорони зовнішніх кордонів. Про це повідомляє Deutsche Welle‎.

"Я повністю підтримую ідею про створення європейської прикордонної служби. Але мені здається смішним, що в неї будуть входити 1500 осіб", - заявив Земан в інтерв'ю телеканалу Prime.

Він запропонував, щоб кожна країна ЄС надала по 500 солдатів, в результаті чого буде сформована група чисельністю 14 тис. осіб.

Останнім часом Євросоюз сумнівається у здатності окремих країн ефективно протидіяти таким загрозам, як хвиля мігрантів, яка накрила Європу цього року.

У зв'язку з великим потоком біженців в Європу Єврокомісія 15 грудня минулого року представила законопроект щодо вдосконалення роботи європейського прикордонного агентства Frontex. Так, планується збільшити штат агентства з 500 до 1000 осіб і створити резерв чисельністю не менше 1500 співробітників, які за необхідності будуть задіяні у кризових регіонах.

Нагадаємо, ЄС розглядає можливість створення спільної європейської прикордонної служби, яка б взяла на себе відповідальність за захист зовнішніх кордонів Шенгенської зони.