ua en ru

Чехія відкрила біженцям вільний доступ до Німеччини

Чехія відкрила біженцям вільний доступ до Німеччини Фото: біженці

Чехія дозволила біженцям перебувати на своїй території протягом семи днів

Влада Чехії надала більшості сирійських біженців, які прибувають до країни з Угорщини, можливість безперешкодно пересуватися далі до Німеччини. Про це повідомила офіційна представниця чеської поліції Катерина Рендлова, передає DW.

"Ми надамо їм свободу пересування за умови, що вони протягом семи днів покинуть територію нашої країни, і проведемо їх на вокзал", - сказала вона.

Як зазначається, досі біженців з охопленої громадянською війною країни затримували в Чехії й переправляли до центрів тимчасового утримання. Звідти, згідно з дублінською угодою, вони повинні були повернутися до Угорщини. Ця угода передбачає, що відповідальність за надання притулку несе країна, в якій біженець уперше опинився на території ЄС.

Разом з тим, як заявляє влада Чехії, Угорщина уже протягом тривалого часу відмовляється приймати "своїх" біженців назад, тож затримувати мігрантів на території Чехії "безглуздо і неефективно", вважають у Празі.

Також відзначається, що оскільки Німеччина заявила про свою готовність приймати біженців із Сирії, то найближчим часом на свободу вийдуть й раніше затримані сирійці, які перебувають у центрах тимчасового утримання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Президент Чехії запропонував створити загальноєвропейську армію для боротьби з мігрантами.