ua en ru

У Чечні збираються судити членів УНА-УНСО Карпюка і Кліха, - Слідком РФ

У Чечні збираються судити членів УНА-УНСО Карпюка і Кліха, - Слідком РФ Фото: Микола Карпюк

Слідство стверджує, що в рядах бойовиків вони брали участь у боєзіткнення з військовослужбовцями РФ на території Чечні

Слідчий комітет Російської Федерації (РФ) направив до суду для розгляду по суті кримінальну справу проти українців Миколи Карпюка та Станіслава Кліха із затвердженим обвинувальним висновком. Про це повідомляє офіційний сайт Слідкома РФ.

Так, згідно з повідомленням відомства, Карпюк і Кліх звинувачуються "в керівництві і участі у банді, вбивстві двох і більше осіб у зв'язку з виконанням ними свого службового обов'язку, замаху на вбивство двох і більше осіб у зв'язку з виконанням ними свого службового обов'язку".

Слідство стверджує, що в рядах бойовиків вони брали участь у боєзіткнення з військовослужбовцями РФ на території Чечні.

"На сьогоднішній день слідством зібрано достатньо доказів, щоб направити справу до суду", - стверджують в Слідкомі.

Нагадаємо, лідера Української національної асамблеї (УНА) Миколу Карпюка викрали співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії 29 березня 2014 р. Пізніше повідомлялося, що Карпюка вже, можливо, немає в живих, проте заарештований виявився живий.

Журналіста Станіслава Кліха затримали 11 серпня 2014 р. в російському місті Орел.

Міністерство закордонних справ України вручало ноту протесту консулу посольства Російської Федерації у зв'язку з порушенням російською стороною прав утримуваних під вартою на її території громадян України Миколи Карпюка та Станіслава Кліха.

Варто відзначити, що влада РФ чотири рази відмовлялися пускати співробітників консульства України до ув'язнених в Росії Миколи Карпюка та Станіслава Кліха.

Також повідомлялося, що Російська Федерація проігнорувала більше 20 звернень України щодо доступу українських консулів до громадян України.