ua en ru

Частина вантажу "гумконвоя" з РФ не відповідала заявленим, - ДПС

Частина вантажу "гумконвоя" з РФ не відповідала заявленим, - ДПС Фото: Олег Слободян

РФ забула повідомити про поліетиленових пакетах і медикаментах

Частина вантажу так званого "гуманітарного конвою" з Російської Федерації не відповідала тому, який був заявлений у ноті Міністерства закордонних справ Росії (МЗС). Про це в ході брифінгу повідомив помічник голови Державної прикордонної служби (ДПС) України - прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні вранці російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового 37-го так званого гуманітарного конвою", - повідомив Слободян.

Через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" в України пройшли 2 колони у складі 108 автомобілів. За словами Слободяна, російська сторона в черговий раз порушила правила оформлення вантажів. Українські прикордонники оглянули вантаж тільки візуально.

"Особливістю даного 37-го гуманітарного конвою є те, що частина вантажу не відповідала тому, що було заявлено в ноті МЗС. Зокрема, у попередньому заяві не було заявлено два пакети з поліетиленовими пакетами і два автомобіля з медикаментами. Пакети були побутові різних розмірів, ті, які ми використовуємо під час купівлі продуктів", - сказав прес-секретар ДПС.

Нагадаємо, як повідомлялося, сьогодні вранці черговий російський "гумконвой" перетнув кордон України.