ua en ru

CERT-UA попереджає про нові спроби хакерських атак на українські мережі

CERT-UA попереджає про нові спроби хакерських атак на українські мережі Фото: світова кіберзлочинність

Про це за фактом кібератаки на київський аеропорт "Бориспіль" 16 січня із застосуванням вірусу BlackEnergy повідомляє Reuters

Команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України при Державній службі спеціального зв'язку та захисту CERT-UA попередила про вірогідність нових хакерських атак на українські мережі та закликала системних адміністраторів перевіряти інформаційні потоки та стан системи. Про це передає Reuters.

Повідомляється, що заклик з'явився після того, як 16 січня в київському аеропорту "Бориспіль" заявили про хакерську атаку із застосуванням вірусу BlackEnergy, який було виявлено також після атаки на системи "Прикарпаттяобленерго".

Тоді вірус було швидко знайдено та локалізовано.

Нагадаємо, представник Адміністрації президента України (АПУ) з питань АТО, полковник Андрій Лисенко заявляв, що фахівці Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України запобігли можливій хакерській атаці на аеропорт "Бориспіль" з боку Росії.

Раніше також повідомлялося, що США допоможуть розслідувати кібератаку на енергосистему України, коли в результаті дій хакерів були знеструмлені Івано-Франківськ та частина Прикарпаття.