ua en ru

У Бурятії у зв'язку з природними пожежами діє режим НС

У Бурятії у зв'язку з природними пожежами діє режим НС Фото: у Бурятії у зв'язку з природними пожежами діє режим НС

Вогнем охоплено більше 150 тис. га тайги, населенню заборонений доступ в ліс

У Республіці Бурятія РФ у зв'язку з природними пожежами діє режим НС. Про це повідомляє прес-служба головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій Російської Федерації.

"У Бурятії у зв'язку з природними пожежами продовжує діяти режим НС, при якому доступ населенню до лісу заборонений, також заборонені лісозаготівельні роботи і полювання в лісах. Порушникам правил пожежної безпеки в лісах загрожують штрафи і адміністративне покарання. У разі настання серйозних наслідків від лісової пожежі винуватці понесуть кримінальну відповідальність", - йдеться в повідомленні.

Російські ЗМІ повідомляють, що ситуація з лісовими пожежами в Сибіру залишається вкрай складною. Основний обсяг загорянь знаходиться в Бурятії, де вогнем охоплені понад 150 тис. га тайги. Як наголошується, у зоні лиха в основному важкодоступні гірські райони.

Крім того, за даними Бурятського республіканського центру з гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища прогнозується V клас пожежної небезпеки на території 4 районів республіки - Баргузинському, Кабанському, Курумканському і Прибайкальському, а у м. Улан-Уде і 12 районах (Баунтовський, Бичурський, Джідінский, Згурівський, Селенгинський, Тарбагатайський і Хорінський) - IV клас пожежонебезпеки. III клас прогнозується в Північнобайкальському районі.

Також повідомляється, що за даними Управління Росспоживнагляду по Республіці Бурятія, моніторинг якості атмосферного повітря показав, що межі допустимих концентрацій в цілому не перевищують норми, зазначалося перевищення у м. Улан-Уде. Вміст забруднюючих речовин в атмосферному повітрі Кабанського, Прибайкальського, Баргузинського і Пінічнобайкальського районів не перевищує гранично-допустимі концентрації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Київській обл. горить майже 30 га торфовищ.