ua en ru

Брейвік вступив в Університет Осло

Норвезький терорист Андерс Брейвік, що убив 77 осіб під час подвійного теракту в липні 2011 р., зарахований до Університету Осло. "Норвезький стрілець" вивчатиме політологію.

Норвезький терорист Андерс Брейвік (на фото), що убив 77 осіб під час подвійного теракту в липні 2011 р., зарахований до Університету Осло, передає ВВС. "Норвезький стрілець" вивчатиме політологію.

Брейвік поступив у виш з другої спроби. Раніше йому відмовили в надходженні, оскільки у нього була недостатня підготовка. Річ у тому, що Брейвік офіційно не закінчив середню школу, продовживши свого часу навчання через Інтернет. Таким чином, терорист так і не склав випускні іспити, підсумки яких необхідні для надходження в норвезькі вищі учбові заклади.

Проте за літо Брейвік зміг скласти необхідні іспити, і тепер він зарахований до вузу, де навчатиметься заочно.

Керівництво університету заявило, що даючи дозвіл Брейвіку, воно керувалося загальнолюдськими принципами, застосовними до будь-якої людини.

Раніше директор в'язниці, в якій "норвезький стрілець" відбуває 21-річний термін, заявив, що виправна установа всіляко сприятиме Брейвіку у здобутті освіти. "В'язниця завжди намагатиметься допомогти нашим ув'язненим здобувати освіту, щоб, коли вони вийдуть на свободу, у них завжди був шанс влаштуватися на роботу", - сказав начальник в'язниці Кнут Б'яркейд.

Нагадаємо, ультраправий терорист Брейвік здійснив подвійний теракт 22 липня 2011 р. Він підірвав бомбу в урядовому кварталі Осло і влаштував стрілянину в молодіжному таборі на острові Утейа. В цілому загинули 77 осіб, більшість з них - підлітки. Зараз Брейвік відбуває 21-річний тюремний термін. Це максимальне покарання, передбачене законодавством Норвегії.