ua en ru

Податковий комітет Ради вивчає можливість перегляду закону про імпортний збір, - БПП

Податковий комітет Ради вивчає можливість перегляду закону про імпортний збір, - БПП Фото: Верховна Рада

Від введення додаткового імпортного збору виробники зазнають збитків

У фракції партії "Блок Петра Порошенко" (БПП) виступають за терміновий перегляд закону про додатковий імпортний збір. Про це заявила голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, народний депутат БПП Ніна Южаніна, передає прес-служба БПП.

"Якщо ми збалансуємо платіжний баланс за допомогою збільшення експортної складової, то буде досягнута мета в такому ж грошовому еквіваленті, яка була поставлена при прийнятті закону (про введення додаткового імпортного збору, - прес-служба), - сказала Южаніна.

За її словами, від введення додаткового імпортного збору українські виробники зазнають збитків.

"Якщо навіть не бути економістом і не мати перед собою цифр, всім зрозуміло, що негативні наслідки є. Які вони? Це завдання міністерства економіки дати чесну відповідь. Після цього має бути прийнято термінове рішення", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що скандальний закон №1558-1 про реструктуризацію валютних кредитів буде переголосовано на наступному пленарному тижні Верховної Ради України, яка розпочнеться 14 липня, або на позачерговому засіданні парламенту, якщо таке відбудеться.