ua en ru

Бійці "Айдара" в Луганській обл. викрали 2 "швидкі", - Москаль

Бійці "Айдара" в Луганській обл. викрали 2 "швидкі", - Москаль Геннадій Москаль

Бійці батальйону "Айдар", який дислокується в Луганській обл. у складі сил антитерористичної операції, викрали 2 карети швидкої допомоги. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської обласної держадміністрації Геннадія Москаля.

"Військовослужбовці добровольчого батальйону "Айдар" вкрали з медичних установ на контрольованій території Україні Луганській області два автомобіля швидкої допомоги. Одну - з міської лікарні в Щасті, іншу - з протитуберкульозного диспансеру в Трьохізбенці. Одна "швидка" згодом потрапила під обстріл і знищена", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Москаль звернувся до Міноборони з вимогою купити для лікарень нові або компенсувати вартість вкрадених автомобілів і в разі відмови погрожував звернутися до суду.

Нагадаємо, останнім часом загострився конфлікт між головою Луганської ОДА Геннадієм Москалем та бійцями батальйону "Айдар". Вчора, 31 березня, Москаль звернувся до міністра оборони Степану Полтораку і генпрокурору Віктору Шокіну з приводу поведінки бійців "Айдара" в Луганській обл.

У відповідь на скаргу голови Луганської ОДА Міноборони призначило перевірку батальйону "Айдар".

Також Москаль вимагає від Генштабу розблокувати захоплений "Айдаром" хлібозавод.