ua en ru

Боротьба ДФС з тіньовим бізнесом принесла держбюджету 2 млрд грн, - Яценюк

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, анонсуючи збільшення пенсій, стипендій і зарплат в Україні з 1 вересня поточного року, визначив обсяг фінансових ресурсів, необхідних для підвищення соціальних стандартів в країні - 10 млрд грн. Про це він заявив у ході "10 хвилин з прем'єр-міністром".

За словами прем'єра, частково необхідний ресурс забезпечила боротьба з тіньовим бізнесом.

"У серпні за рахунок детінізації та боротьби з корупцією в Державній фіскальній службі України вдалося додатково зібрати майже 2 мільярди гривень податку на додану вартість. Це те, що раніше розкрадалося по кишенях корупціонерів і це те, що зараз потрапило в державну казну", - заявив він.

За даними ДФС, збільшення середньомісячних надходжень ПДВ, в тому числі і результат впровадження електронного адміністрування цього виду податку, мета якого - створення прозорих умов адміністрування та перешкоджання виникненню фіктивних кредитів і податкових ям.

Крім того, Головним управлінням внутрішньої безпеки ДФС ведеться системна робота по виявленню і протидії корупції, у результаті якої тільки з травня по липень 2015 року оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень 20 співробітникам органів доходів і зборів, у тому числі 13 - за одержання неправомірної виходи. Також матеріали 10 кримінальних справ направлено до суду з обвинувальним актом, троє співробітників засуджені.