ua en ru

Більшість військових будуть демобілізовані у вересні, - Генштаб

Більшість військових будуть демобілізовані у вересні, - Генштаб Фото: демобілізація в Україні

Це пов'язано з продовженням на 10 днів терміну підготовки бійців АТО

Більшість військовослужбовців Збройних сил України, які були покликані в ході мобілізації минулого літа, будуть демобілізовані у вересні 2015 року Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генерального штабу Збройних сил України на Facebook.

"Зараз у розпалі заходи 6-ї черги мобілізації, під час яких йде підготовка військовозобов'язаних. Для підвищення вишколу і досягнення максимальної готовності особового складу до участі в антитерористичній операції термін навчання збільшено в середньому на 10 діб. Тому левову частку військових буде демобілізований у вересні 2015 року, що цілком відповідає визначеним Указом Президента часовими рамками", - йдеться в повідомленні.

Шановні колеги!Накази та директиви начальника Генерального штабу Збройних Сил України не можуть суперечити чинному зако...

Posted by Прес-служба Генерального штабу ЗСУ on 13 Июль 2015 г.

Зазначимо, згідно з указом Президента України Петра Порошенка №328/2015, демобілізація повинна бути проведена в липні - вересні.

"Провести у липні - вересні 2015 року звільнення від військової служби військовослужбовців, які були призвані на військову службу за призовом при мобілізації на особливий період згідно з Указом Президента України від 21 липня 2014 року № 607 "Про часткову мобілізацію", - йдеться в документі.

Нагадаємо, в Україні з 18 червня 2015 р. стартувала шоста хвиля часткової мобілізації, на даний момент заключна.