ua en ru

Більшість автомобілів "гумконвоя" з РФ заповнено наполовину, - ДПС

Більшість автомобілів "гумконвоя" з РФ заповнено наполовину, - ДПС Фото (МНС РФ): російський "гумконвой" для окупованого Донбасу

"Гумконвой" складався із двох колон загальною чисельністю 107 автомобілів

Більшість автомобілів чергового 38-го так званого "гуманітарного конвою" від уряду Російської Федерації, який сьогодні, 17 вересня, вранці перетнув український кордон, були заповнені наполовину. Про це заявив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян в ефірі "5 каналу".

Як зазначив Слободян, українські прикордонні служби оглянули прибулі з Ростовської області РФ фури тільки візуально.

"Російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового вже 38-го так званого конвою. Всього із 7:00 до 7:50 сьогодні вранці через пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв курган" в Україні прослідувало дві колони так званого "гумконвоя" у складі 107 автомобілів. У ході візуального спостереження було встановлено, що більшість автомобілів заповнено фактично наполовину, що знову ж таки може говорити тільки про певну декларативність цієї акції", - наголосив помічник глави ДПС.

Нагадаємо, 38-й "гумконвой" стартував із Росії сьогодні вночі близько 4:00. Зокрема, із центру МНС РФ у Ростовській обл. виїхали більше сотні "КамАЗів". За заявою російської сторони, "гумконвой" доставив близько 1,2 тис. тонн вантажів, зокрема, навчальну літературу для школярів і студентів, а також набір продовольства (консерви, крупи, олія, борошно і чай).