ua en ru

Більше половини українців не готові брати участь в проведенні реформ, - опитування

Більше половини українців не готові брати участь в проведенні реформ, - опитування Фото: більше половини українців не готові брати участь в проведенні реформ

При цьому 23% опитаних не вірять у реформи

Більше половини українців не готові брати участь в проведенні реформ в країні. Про це свідчать дані опитування фонду "Демократичні ініціативи".

При цьому 28,1% опитаних не будуть нічого робити, оскільки вважають, що це робота уряду, 23% - тому що не вірять у реформи.

Відзначається, що 27,9% опитаних бачать свою участь у реформах у моніторингу ЗМІ на цю тему; 12,8% мають намір навчатися, щоб краще розбиратися в процесі реформ; 11,2% готові брати участь в обговоренні реформ і давати свої пропозиції; 9,6% готові брати участь в акціях протесту; 7,8% готові влитися в діяльність громадських організацій та волонтерів по проведенню реформ; 1,5% готові виділити кошти на проведення реформ.

Варто відзначити, що було опитано 2011 респондентів у всіх регіонах України, окрім Криму та окупованих територій Донбасу. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Опитування проводилося за фінансової підтримки програми Європейського союзу.

Нагадаємо, в Україні 30% громадян не вірять в успіх реформ.