ua en ru

Болгарія спростила оформлення віз для українців

Болгарія спростила процедуру оформлення віз для деяких категорій громадян України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

"Урядом Республіки прийнято рішення про спрощення оформлення віз деяким категоріям громадян України, які вибрали Болгарію для проведення свого відпочинку", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, громадянам України, які законно використовували в попередні роки болгарські візи і знову бажають відвідати Болгарію з метою організованого туризму, можуть бути видані короткострокові дворазові або багаторазові візи терміном дії до одного року.

Громадяни України, які володіють нерухомістю в Болгарії, які ще не отримували болгарських віз, можуть одержати короткострокові дворазові або багаторазові візи з метою приватного візиту терміном дії до одного року, а ті, які законно використовували в попередні роки болгарські візи, будуть документуватися відповідними візами терміном дії до трьох років.

Українці у віці до 18 років, які планують відвідати Болгарію з туристичною метою або для участі в молодіжних таборах, зможуть отримати безкоштовні короткострокові багаторазові візи строком дії до п'яти років. Разом з тим, п'ятирічний строк дії таких віз обмежений досягненням особою 18-ти річного віку.

Громадяни України з обмеженими можливостями, які можуть документально підтвердити свій стан здоров'я, зможуть отримати короткострокову дворазову або багаторазову візу в Болгарію терміном дії до одного року.

"Згадані спрощення візового режиму для громадян України будуть діяти до 31 грудня 2015 року", - підкреслили в МЗС.

Нагадаємо, Міжпарламентський комітет асоціації Україна-ЄС рекомендував Європейській комісії надати Україні безвізовий режим до саміту Східного партнерства у Ризі 21-22 травня.