ua en ru

Бойовики вперше за місяць застосували "Град" проти сил АТО, - штаб

Бойовики вперше за місяць застосували "Град" проти сил АТО, - штаб Фото: реактивна система залпового вогню "Град"

Бойовики продовжують обстрілювати населені пункти

Проросійські бойовики на Донбасі вперше в квітні застосували проти сил антитерористичної операції (АТО) реактивні системи залпового вогню "Град". Про це в ході брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу протистояння в зоні проведення АТО значно посилився. Розширилася географія порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків. Вперше в цьому місяці противник застосував проти наших військовослужбовців реактивні системи залпового вогню "Град". Також по наших позиціях було здійснено 18 ворожих обстрілів зі 120 мм мінометів, а також 6 разів ворог обстрілював наші позиції з гармат калібром 122 мм. Також зафіксовано використання танків і зенітних установок супротивника", - заявив Мотузяник.

За його словами, бойовики продовжують обстрілювати мирні населені пункти.

Полковник також зазначив, що збільшення кількості збройних провокацій з боку бойовиків в поєднанні з огульними звинуваченнями української сторони в спробах зриву перемир'я вкотре демонструють неготовність і небажання терористів врегулювати конфлікт мирним шляхом.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу загинув 1 український військовий, ще 14 поранені.