ua en ru

Бойовики тричі за добу намагались прорватися біля Мар’їнки, - штаб АТО

Бойовики тричі за добу намагались прорватися біля Мар’їнки, - штаб АТО Фото: бойовики на Донбасі

Однак українські військові підрозділи усі атаки успішно відбили

Бойовики протягом минулої доби, 17 червня 2015 р., тричі намагались прорватися біля Мар'їнки (Донецька область). Про відновлення боїв під Мар'їнкою йдеться у повідомленні прес-центру АТО у Facebook.

"Минулої доби, 17 червня, ситуація в зоні проведення АТО була складною, але повністю контрольованою нашими підрозділами. Тричі бойовики російсько-терористичних військ намагались прорвати нашу оборону біля Мар'їнки та на Луганщині. Наші підрозділи успішно відбили атаки ворога", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прес-центрі, загалом, включаючи бій під Мар'їнкою, протягом минулої доби бойовики 79 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ вздовж усієї лінії розмежування з усього наявного в них арсеналу. Зокрема, застосовували заборонену Мінськими домовленостями артилерію калібрів 120, 122 та 152 мм, а також РСЗВ "Град".

При цьому ніч в зоні проведення АТО також була напруженою. Було зафіксовано 35 обстрілів позицій українських військ.

Зокрема, за повідомленням прес-центру АТО, в районі Донецька ворожі сили зі 120-мм мінометів обстріляли українські позиції неподалік Хіміка, Красногорівки та Мар'їнки. Троїцьке, що на Артемівському напрямку, двічі було обстріляно з гаубиць калібру 152-мм. В цьому ж секторі з мінометів різних калібрів злочинці гатили по н.п. Новгородське та Нелеповка.

"На усіх напрямках впродовж ночі по наших позиціях та інфраструктурі населених пунктів бойовики били з 82-мм мінометів, озброєння бойових машин, гранатометів, стрілецької зброї", - додають у прес-центрі.

При цьому у штабі відзначають відносно меншу кількість обстрілів у Луганській області. Проте пізно ввечері неподалік Сокільників відбулось бойове зіткнення з двома ДРГ противника. Ворог, зазнавши втрат, відступив.

Минулої доби, 17 червня, ситуація в зоні проведення АТО була складною, але повністю контрольованою нашими підрозділами....

Posted by Прес-центр АТО on 17 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, вчора радник глави Міністерства внутрішніх справ (МВС) Зорян Шкіряк повідомив, що проросійські бойовики продовжують практику застосування касетних мін в районі н. п. Мар'їнка.

"У Мар'їнці російські терористичні банди продовжують застосовувати заборонені касетні міни! Сили АТО ефективно дають відсіч і жорстко придушують будь-які спроби прориву бойовиків на цьому напрямку", - написав Шкіряк.

Зазначимо, що 3 червня бойовики спробували провести в районі Мар'їнки масштабний наступ. Це був перший випадок інтенсивних бойових зіткнень з моменту вступу в силу режиму припинення вогню в лютому цього року. Проросійські терористи провели артпідготовку, у бою піж Мар'їнкою була задіяна бронетехніка, в тому числі танки і самохідні артилерійські установки.

Як повідомлялося, бойовикам вдалося зайняти частину населеного пункту, однак злагоджені дії ЗСУ та оперативне повернення на позиції важких озброєнь (відведених відповідно з мінськими домовленостями) допомогли українським військам відбити Мар'їнку і нанести сепаратистам важке ураження. Як стало відомо пізніше, в боях 3 червня терористи втратили 156 чоловік убитими і кілька сотень пораненими.

Втрати українських бійців були значно менш серйозними, поранені були евакуйовані і розміщені в основному в лікарнях Дніпропетровська.