ua en ru

Бойовики за добу здійснили 39 обстрілів позицій сил АТО

Бойовики за добу здійснили 39 обстрілів позицій сил АТО Фото: АТО на Донбасі

Бойовики продовжують обстріли сил АТО із забороненої мінськими домовленостями зброї

Бойовики за минулу добу 21 грудня 2015 року здійснили 39 обстрілів позицій сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

"Вчора під вечір ситуація в зоні проведення АТО дещо ускладнилась. З 18:00 години загарбники здійснили 8 прицільних обстрілів позицій сил АТО зі стрілецької зброї та гранатометів біля Мар'їнки... Загалом, впродовж минулої доби зафіксовано 39 випадків порушення проросійськими гібридними бандформуваннями умов припинення вогню, а також два бойові зіткнення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, біля Мар'їнки відбулось бойове зіткнення із ворожим підрозділом кількістю щонайменше 30 бойовиків. Підрозділи сил АТО прийняли бій та відтіснили ворога. Понісши втрати, бойовики відступили.

"Ще одне бойове зіткнення відбулось біля Щастя, що на Луганщині. Там банда загарбників налічувала щонайменше 10 чоловік. Але результат бою для них не став інакшим. Забравши поранених та загиблих, нападники відійшли на свій вихідний рубіж", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, що продовжились збройні провокації проти сил АТО і на інших ділянках лінії розмежування. Зокрема, противник продовжує обстріли в районі Пісків, Опитного, південніше Авдіївки. По Красногорівці окупанти вчора били із зенітних установок та 82-мм мінометів.

Також зазначається, що із мінометів калібру 82 мм бойовики обстрілювали опорні пункти сил АТО біля Зайцевого, що неподалік окупованої Горлівки. Окрім того, вони застосували гранатомети, стрілецьку зброю, а також заборонені мінськими домовленостями 120-мм міномети та озброєння танків.

"На Маріупольському напрямку противник вів вогонь з 82-мм мінометів в бік наших позицій біля Страрогнатівки. З опівночі бойовики вже шість разів порушили режим тиші. Всі вони зафіксовані в районі Пісків, Опитного та Авдіївки, де ворог застосував стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем", - йдеться у повідомленні.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 6.00 годину 22 грудня 2015 року Вчора під вечір ситуація в зоні проведення АТ...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 21 декабря 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики знизили кількість провокацій проти сил АТО на Донбасі.