ua en ru

Бойовики за добу 82 рази обстріляли позиції сил АТО, - штаб

Бойовики за добу 82 рази обстріляли позиції сил АТО, - штаб Фото: бойовики на Донбасі

Ситуація в зоні АТО стабільно напружена

Бойовики за минулу добу, 27 липня, 82 рази обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Російсько-терористичні війська здійснили 82 обстрілу сил АТО і 5 мирних населених пунктів. Противник 12 разів застосовував 152-х і 122-мм артилерію, 26 разів - міномети, тричі - "Гради", 6 разів - танки. З 18 до 24 годин відбулося більше 30 обстрілу", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, бойовики обстріляли українських військових в районі Станиці Луганської, Майорського, Травневого, Миколаївки Другий.

"Станом на 6 ранку сьогодні, 28 липня, бойовики продовжують потужні обстріл наших військ на донецькому напрямку. Грубо порушуючи мінські угоди, проросійські бандформування вели обстріл з артилерії і мінометів по позиціях сил АТО. Це сталося поблизу н. п. Курдюмівка, Майське, Авдіївка, Дослідне, Мар'їнка", - додали в штабі.

Протягом минулої доби, 27 липня, обстановка в зоні проведення АТО була стабільно напруженою. Російсько-терористичні ві...

Posted by Прес-центр АТО on 27 июля 2015 г.

Нагадаємо, залишається високою ймовірність повномасштабного вторгнення Збройних Сил Росії в Україну. За словами першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковника Геннадія Воробйова, цей факт в Генштабі констатують на основі наявної інформації.

"Іноді, для збереження життя і здоров'я українських військових і місцевих жителів, ми змушені вести вогонь, але навіть у такій ситуації ми ніколи не ведемо вогонь по населених пунктах, там можуть знаходитися цивільні Українці. В даний час ми повністю контролюємо ситуацію, а угруповання військ в районі проведення АТО дозволяє адекватно реагувати на зміни в обстановці. Також, виходячи з наявної у нас інформації, залишається високою ймовірність повномасштабного вторгнення Збройних Сил Російської Федерації", - підкреслив він.