ua en ru

Бойовики поширюють чутки про відновлення боїв навколо Луганська, - полковник АТО

Бойовики поширюють чутки про відновлення боїв навколо Луганська, - полковник АТО Заступник командувача АТО Валентин Федічев

Бойовики поширюють чутки про можливе поновлення бойових дій у районі Луганська. Про це у своєму щоденному коментар повідомив полковник, заступник командувача АТО Валентин Федічев, передає прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

"Для розповсюдження «воєнного психозу» (наляканими легше керувати!), бойовики 2-го АК "ЛНР" розпускають чутки про можливе поновлення бойових дій найближчим часом навколо Луганська, природно "з вини української сторони". Також, людям повідомляється, що після 12 квітня планується евакуація цивільного населення з Вергунки і Верхнього Камброда м. Луганська. Настрої людей після цього передбачити не важко", - сказав Федічев.

Також за словами Федічева бойовики зосередили на території промислового кар'єра недалеко від Алчевська до 40 одиниць російської військової техніки (танки Т-72Б, БМП-3, САК, автомобільна техніка).

"А в районі Донецька, бойовики 1-го АК "ДНР" з 2 квітня вивозять зі складів підприємства "Донбасантрацит" снаряди для РСЗВ в бік Горлівки і Макіївки. Доставка боєприпасів здійснюється автомобілями "Урал". За добу колона автомобілів з 11 машин вчиняє 2 рейсу", - додав Федічев.

За його словами, на маріупольське напрямок з території РФ завозяться снаряди для російських 120-мм САУ "НОНа-К".

Нагадаємо, бойовики за добу 17 раз обстріляли сили АТО.