ua en ru

Бойовики провели "ротацію" під Маріуполем, - ІС

Бойовики провели "ротацію" під Маріуполем, - ІС Дмитро Тимчук

Бойовики продовжують перегрупування в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, зокрема вони провели "ротацію" під Маріуполем Донецької області. Про це йдеться в повідомленні керівника групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука на Facebook.

"На приморському напрямку спостерігається проведення "ротації" бандформувань. Частина бойовиків, що знаходилися північніше Широкіно, відведена до Новоазовску. Замість них прибула бронегруппа з 3-х танків і 4-х ББМ (висунулася до Широкіно), пізніше на вантажівках перекинуто формування в 70-80 чол. з мінометами і АГС", - написав Тимчук.

Також, за його словами, бойовики перекинули в район південно-західніше Горлівки 4 танки, у супроводі 2-х армійських вантажних автомобілів, а також 2 БМП-2 і 1 БТР-70.

"У Петровському та Куйбишевському районах Донецька зафіксовано появу двох "свіжих" мінометних батарей бойовиків (одна - 120-мм міномети, друга - 82-мм, всього 12 одиниць). Мінометні підрозділи прибули з району Макіївки", - зазначив він.

Зокрема, продовжується нарощування бойової активності російсько-терористичних військ на лугансько-первомайському напрямку, а також доукомплектування НВФ, зосереджених на ділянці Первомайськ - Стаханов.

"Через Алчевськ на північний захід проїхала колона з 6-і БМП-1,2, 2 БТР-80 і дві спеціальні автомашини (командно-штабні машини на базі "Уралов")", - додав Тимчук.

"У смузі Докучаєвськ - Степове закінчено висунення 2-х батальйонних тактичних груп (БТГ) противника, а також декількох дрібних груп (кожна чисельністю до взводу, переважно із залишків бандформування "Кальміус"). Всього - близько 1100-1200 чол. при 28 танках та 42 од. ББМ. Артилерія бойовиків на даній ділянці відтягнута трохи назад, за Старобешеве", - розповів Тимчук.

Крім того, за його даними бойовики Росія продовжує постачати техніку бойовикам.

"Протягом минулої доби зафіксовано переміщення близько 28 транспортних одиниць (в основному через "північний маршрут", - сказав Тимчук.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».В связи со сложными погодными условиями интенсивность обстрел...

Posted by Дмитрий Тымчук on 30 Март 2015 г.

Нагадаємо, в штабі АТО зафіксували відносне зменшення обстрілу з боку бойовиків. Проте в ІС зв'язали зменшення кількості обстрілів зі складними погодними умовами.